Top 25 SVN Interview Questions and Answers

SVN stands for ‘Subversion’. It is a popular version control system that many companies use. It’s also very important to know SVN interview questions when applying for positions with various companies. Here, you’ll find a list of the most common SVN interview questions and answers to help you ace your next job interview!

1. What is SVN?

Ans. Svn is a software versioning system. It can be used to maintain different versions of the same project without overwriting previous versions of the project.

When you work with svn, there are two types of information that you need to make sure that you keep track off: code and configuration. Code refers to your written code that makes up your software package whereas configuration refers to metadata about those packages and what they contain.

2. What is SVN used to store?

Ans. SVN stores data such as the changes to files and folders.

3. In SVN, what does the G and R code indicate?

Ans. The G and R codes are the commands that will tell SVN to either commit a change or revert back to an older version.

4. How do you undo changes in SVN?

Ans. If there is something wrong with your work and want to get rid of it, just type ‘r’ followed by ‘enter’ on the command line. This can also be used to revert back to an older version.

5. What are the benefits of SVN?

Ans. SVN is a popular and efficient way of tracking changes in your files and folders. It also helps you keep backups safe from data corruption by automatically completing checksums on them every time they change.

6. How do I use SVN?

Ans. In order to use SVN, you will need to install the latest version on your computer. You must also have an account with a hosting service like GitHub or Bitbucket in order for this program to work properly.

7. What is meant by ‘tagging’ files?

Ans. Tagging means labeling changes that are made so they can be tracked and reverted back to an older version.

8. List some of the SVN commands.

Ans. Below is the list of SVN commands:

Commit – This is to add your changes in a version

Update – this will bring all of the files up-to-date with the newest version

Revert – If you have made some bad changes and want them gone, then use revert. It can also be used to go back to an older version if there are any differences between the two.

Add – This is used to add a file or folder

Rename/Move – You can move or rename with this command.

Delete – Use delete if you want to remove a file from your project.

Interrupt File Copy – If there’s something wrong and you don’t want the change, then use interrupt followed by ‘enter’ on the command line.

9. What are the advantages of tagging files?

Ans. Tagging is a popular way to keep track of changes in your data over time without having to look through backups or changelogs. It also helps you remember what changed and who made those changes if something goes wrong with work that was done by someone else.

10. Explain the terminologies “trunk”, “batch”, and “tag”.

Ans. Trunk is the main line of development in SVN. It contains all changes made to files and folders that are not yet released or published.

Tags can be ‘local’ tags, which contain a single branch; or they can be ‘global’ tags, containing more than one branch from different releases.

Batch refers to a group of commits (commands) that have been combined into one action as opposed to being submitted separately for review before uploading them simultaneously.

11. What do you need in order to use SVN?

Ans. In order to use SVN software, you must first install it on your computer and then create an account with either GitHub or Bitbucket hosting service so your data will sync seamlessly between these two platforms when changes are made.

12. How does the SVN checkout command works?

Ans. The SVN checkout command is the most important part of this software. It allows you to download a copy of your repository and use it locally on your computer without having to install any other dependencies or programs.

13. State the difference between commit and update commands?

Ans. The difference between the commit command and update command is that a commit will store any changes you’ve made to files or folders, while an update will just tell SVN software which parts of your code have changed.

14. What are the differences between GIT and SVN repositories?

Ans. Git is a newer and more efficient version control software program that can be used to track changes in your files and folders. SVN is an older program, so it may not work for some people depending on the type of business they are working with.

15. What do I need in order to use Git?

Ans. In order to be able to effectively use the Git software, you will need either GitHub or Bitbucket hosting service. This is where all of your data will sync so that it can be stored in a repository on these platforms and then downloaded locally when needed.

16. How does SVN compare with other version control systems?

Ans. SVN is one of the oldest and most popular version control systems in existence. It has been around for a long time, but it may not be suitable if you are working on something that needs to be updated frequently or tracked more efficiently than SVN can provide.

17. What’s wrong with using Git?

Ans. The only downside to using Git instead of SVN is its lack of support from some hosting services like GitHub which makes getting started difficult without having an account already set up there.

18. How do I use advanced features such as batch uploads and tagging files?

Ans. In order to access these advanced features, you will first need to learn how they work by reading through their help menus in the software program itself before proceeding any further.

19. Why revert command is used in subversion?

Ans. The revert command is used to undo changes that have been committed in the SVN software. This can be helpful if you are working with a team and need to get back to an earlier state of code before continuing on further development.

20. What happens when I push my repository?

Ans. If you use this command, it will upload your local copy of data from the Git program (that’s stored locally) up onto GitHub or Bitbucket hosting service so everyone else who needs access can also see what has changed without having them download all files locally like they would have had to do otherwise.

21. Why should I use Subversion over GIT?

Ans. Git may seem better than SVN because it offers more features – but SVN might suit you better if you’re still working on projects that need to be updated frequently or tracked more efficiently.

22. Is there a way I can use SVN with GitHub?

Ans. This is possible, but it requires the installation of two different programs and then putting them together through SSH connections between your computer and remote server in order for this to work. It may seem complex at first glance, but once everything has been set up correctly, this process becomes much easier! This will also allow you to store all data locally while synchronizing changes automatically online as well so they are always backed up safely without having any loss of necessary files!

23. How do you check the content of a repository in SVN?

Ans. In order to check the content of a repository in SVN, you’ll need to navigate through your file directory and look for an ‘svn status’ command that will display all files currently being managed by this software.

24. What are some of the security risks in using SVN?

Ans. One issue with using SVN is that it stores all data locally on your computer so this means that if you lose access to your device for any reason whatsoever (such as a hardware failure) then everything stored there will be lost and gone forever! You also need to specify sensitive information such as passwords when accessing remote servers which could put you at risk if other people have access too.

Other potential problems include not being able to track changes efficiently – because every time someone commits something new onto GitHub/Bitbucket hosting service, they would only get updates about those files rather than getting notified of every change that has been made – and also the fact that you have to commit manually each time, which can be a long process if there are many updates.

Recent Articles

Related Stories

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Subscribe to get IQ's , Tutorials & Courses